Tussen de lakens zijn we vaak gefocust op één ding: het orgasme. Van onszelf of dat van de ander.  En als dat niet lukt? Dan was het slechte seks.

Seks wordt op deze manier een doel bereiken. Namelijk klaarkomen (van jezelf of van de ander) Een vrijpartij is alleen geslaagd als het doel is bereikt; als er een orgasme is geweest. De hele vrijpartij is daarop in gesteld.

Als je klaarkomen als doel stelt in een sekspartij, dan is de kans groot dat dit vroeg laat een keer mislukt. Want tijdens het vrijen heb je dan gedachten als ‘Hoe lang zijn we bezig, is dit een goed moment voor een hoogtepunt, of toch nog even wachten’. Of ‘is ze (of hij) nu klaargekomen of niet?’.

Er zijn ook mannen en vrouwen die trots zijn op hoe vaak ze een partner tot een hoogtepunt kunnen laten komen. Vier keer tijdens een vrijpartij! Jeeh! Wat een prestatie! En dan is de volgende keer maar twee keer. Dan slaat de twijfel toe: Is er iets mis? Doe ik het verkeerd? Houdt hij/zij niet meer van mij? Heeft ze seks met een ander gehad?

Voorspel

Ook het woord voorspel is raar. Net of er straks nog meer komt en dat is pas geweldig! Weet je wat de fijnste seks is geweest die ik heb gehad? We lagen urenlang te zoenen, te strelen, in elkaars ogen te kijken en te kletsen. Verder niets. Ik had de hele nacht niet geslapen en ging vol energie naar mijn werk. En dat energieke had ik de hele dag. 

Dus seks met als einddoel het orgasme, dat werkt dus niet. Sterker nog, als je een orgasme als doel hebt, dan zal het vroeg of laat gebeuren dat dit niet gebeurt. En dan was jouw prestatie waardeloos, je hebt gefaald.

Dus besluit je nóg harder je best te doen. Eindresultaat is dat je géén fijne seks meer hebt. Als je aan het presteren bent dan ben je bezig met die prestatie. En ben je dus niet aan het vrijen en beminnen.

Routine

Seks wordt bovendien routine. Je weet wat voor jou en je partner werkt. Hoe een hoogtepunt kan worden bereikt. Dus experimenteren is een gevaarlijke onderneming. Straks haal je jouw doel niet. Stel je voor!  Dus je vrijt alleen maar op deze veilige manier (je weet namelijk wat er gaat gebeuren, en hoe) en daardoor wordt jouw seksleven erg voorspelbaar. En de kans is groot dat je dat saai en weinig bevredigend vindt.

Het kan ook dat je ophoudt met seks hebben. Want als je niet vrijt dan hoef je ook niet te presteren, een doel te halen. Dus masturbeer je alleen maar. Want dan heb je controle, dan haal je jouw doel hoe en wanneer jij dat wil.  


https://www.facebook.com/valeria.boltneva

Wat is dan de oplossing? Aan het experimenteren slaan? Natuurlijk is dat heel leuk en avontuurlijk, dus zeker doen! De keukentafel, midden in de nacht, of midden de dag, tijdens het afwassen of strijken. Zoals toen jullie elkaar net hadden ontmoet en de liefde hebben verklaard.

Seks is natuurlijk en ook nog heerlijk om te doen. Het is gezond voor ons lijf en ons brein. En het creëert en bevestigt de band met onze partner. Dus doe het zo vaak als jij wilt!

Geen slechte seks meer?

Alleen, als je ook daar blijft gefocust op het orgasme, dan blijf je presteren. Dus wat dan? Geen orgasme nastreven? Uitstellen? Jazeker, heel fijn om te doen. Bevrijdend zelfs, want nu ben je bij jezelf en bij de ander. En alleen met het beminnen bezig en met niets anders. Er zijn fantastische tantra-technieken waarmee je dit kunt leren en trainen. Of doe een de-armouring massage,

Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Want dan stop je met presteren. En de kans is groot als je in bed presteert, dat je dat elders ook doet. Bijvoorbeeld dat je vindt dat je werk af moet zijn voordat je ook maar aan rust mag denken. Of jezelf hard afrekent op slechte resultaten.

Dan is er iets anders aan de hand. Mocht dat het geval zijn, kom dan eens langs voor een vrijblijvende en gratis intake. Dit soort presteren is vrij simpel te verhelpen en dat duurt ook niet lang. En dan kan het grote genieten beginnen.

Scan de code