Een fijne meditatie die ik doe voor het slapen gaan, die ik graag met je deel.

Deze meditatie zorgt ervoor dat ik schoon en met een dankbaar gevoel naar bed ga. Schoon omdat ik mijn teleurstellingen van de afgelopen dag heb doorleefd. En dankbaar voor alle cadeautjes de ik afgelopen dag heb gekregen.

Voorbeelden van die cadeautjes zijn: Het mooie weer opgemerkt en er van genoten. Iets gedaan voor een ander, zonder er iets voor terug te willen. Iets gedaan voor mezelf. Maar ook: een fout opgemerkt, daarover gejammerd (he jammer!) en die fout heb hersteld. En als andere last van mijn fout hadden: goed maken. Dat zijn maar liefst vier cadeautjes!

Wat doet deze meditatie?

De meditatie duurt 10 minuten. En na die tijd is mijn lichaam en geest tot rust gekomen, hoe druk ik ook gedaan heb die dag. En val ik een rustige slaap en wordt de volgende ochtend weer verkwikt wakker.

Daardoor heb ik ook minder slaap nodig. Dat wil niet zeggen dat ik altijd kort slaap, maar als ik kort slaap, dan functioneer ik de volgende dag prima.

Ik wens je veel plezier toe met het luisteren en oefenen.

Scan de code