Die eerste warme bries die mijn bleke gezicht verwarmt, bomen die groen kleuren, bloemen die schuchter de kop opsteken, een zonovergoten lentedag, lammetjes die huppelen in de wei. Ik word er zo vrolijk van!

Ik zing, dans, neurie en maak af en toe net zulke gekke sprongetjes als de lammetjes in de wei. Niks mis mee, want het zonnige lenteweer, de bloemen, de lammetjes, de warme bries… Het zijn allemaal cadeautjes. En cadeautjes krijgen is leuk! Zelfs als ze verwacht worden. Want het wordt elk jaar weer lente.

Lentekriebels!

En zo geniet ik elk jaar weer met volle teugen van de lente. Ook van die frisse regenbui die me overvalt. Ik krijg dan kippenvel van de koude regen op mijn huid. En ik vind kippenvel hebben een fijn gevoel. Ook een fijn cadeautje

Soms heb je ook van die donkere dreigende luchten. Ik kan daar minutenlang geboeid naar staren. De wolken die steeds weer van tint en vorm veranderen. De oerkracht die het uitstraalt, het vult me met ontzag. Je raadt het al… ja, ook dit zijn cadeautjes.

Humeur

Genieten van die verwachten en onverwachte cadeautjes. Heerlijk!

Weet je wanneer het niet fijn is? Als ik deze cadeautjes nodig heb om me blij en vrolijk te voelen. Dat wanneer ik tijdens zo’n lange grijze regenachtige periode (die we in Nederland tijdens alle seizoenen hebben) niet vrolijk doe. Sterker nog. Mijn humeur onder het nulpunt daalt.

Kans is groot dat ik dit dan ook op andere gebieden doe. Bijvoorbeeld: Wanneer mijn partner met het verkeerde been uit bed is gestapt, dan doe ik ook humeurig. Alle stoplichten staan op rood en dus doe ik niet meer aardig tegen mijn medepassagier.

Ik ga boodschappen doen, en dat ene artikel dat ik nodig had is uitverkocht. Mijn dag is totaal verpest! En wee de gebeente die nu bij mij in de buurt komt!

Gevoel kiezen

Ik heb dan mijn gevoel afhankelijk gemaakt van de situatie.  Ik heb ervoor gekozen om dat niet meer te doen. Ik kies mijn gevoelens.  Doe ik dan altijd vrolijk? Nee, natuurlijk niet. Maar chagrijnig doe ik zelden. En als ik het toch doe, dan weet ik dat ik kan kiezen om niet meer humeurig te doen.

Zo simpel is het. Wil je het ook leren je gevoelens te kiezen? In plaats van afhankelijk te zijn van de situatie of de mensen om je heen? Kom dan eens langs voor een gratis intake.

Scan de code