Ik ben altijd en overal mooi!

Ik ben altijd mooi Schoonheid komt van binnenuit. Dat spreekwoord kent vrijwel iedereen. En toch, als ik aan mensen vraag of ze mooi zijn, dan krijg ik vrijwel altijd een antwoord dat gaat over het lichaam.

De antwoorden die ik krijg op die vraag (ben jij mooi?) is divers. Van een ronduit ‘Ja’ of ‘daar zijn de meningen over verdeeld’ tot ‘anderen vinden mij wel mooi, ik niet.’

En regelmatig ook ‘mijn …. vind ik wel mooi, maar mijn …. niet’.   Voeten, ogen, kont, armen, bovenbenen, kuiten, haren, buik, rug. Het gaat allemaal over het lichaam.

Meer en meer is de mens bezig met zijn lichaam. We diëten, detoxen, gaan naar de sportschool, doen bootcamps, eten eiwitten en geen koolhydraten. We houden met apps nauwkeurig bij wat we hebben gegeten en hoeveel we bewegen.

Mooi veranderd

We laten zelfs chirurgisch correcties uitvoeren. En allemaal om dat gewenste perfecte lichaam te hebben. Want dan zijn we mooi. En alleen dan pas. En dat kunnen we dan laten zien met een foto op Instagram of Facebook.

En dan zul je altijd zien dat er toch commentaar komt. “Vind je dat nu echt mooi?” of zelfs ‘Gatver!” Vervolgens ben je weer ontevreden.

En zo gek zijn die opmerkingen niet, want over smaak valt niet te twisten, dat is heel persoonlijk. En verandert ook nogal eens. Destijds werd Marilyn Monroe gezien als een beeldschone vrouw. Nu zouden we tegen haar zeggen ‘D’r  kunnen best wel een paar kilootjes af, meid’.

Soms kom je wel eens iemand tegen waarvan je het lichaam mooi vindt. Misschien ben je (in deze tijd van me-too) toch zo dapper geweest om degene te complimenteren. Wat raar is, want dat lichaam heeft hij of zij ook maar gekregen. Met genen en al.

Genen bepalen

Die genen bepalen behalve hoe je eruit ziet, ook hoe snel je afvalt, op gewicht blijft, hoe snel je spieren kweekt, en zelfs hoe het verval van je lichaam gaat verlopen.

Mensen die de pech hebben dat ze niet zulke sportieve genen hebben, moeten hard trainen om het gewenste lichaam te krijgen. En zeg eens eerlijk: zijn deze mensen lelijk, totdat ze dat punt hebben bereikt?

Sterker nog: mensen die ledematen missen, blind of doof zijn, aan obesitas lijden; zijn al deze mensen lelijk?

Iedereen is mooi

Nee, deze mensen zijn mooi. Ze zijn mooi geboren en dat zal nooit veranderen. Hoe hun lichaam er ook uitziet en wat ze ook doen. Je bent niet je lichaam, je woont er slechts in.

En dat geldt ook voor jou. Het enige wat je hoeft te doen is het te ontdekken en zien. Wil jij in contact komen met jouw schoonheid? Kom dan eens langs voor een vrijblijvende en gratis intake.

beheerder

beheerder

Leave a Replay

Geef een antwoord

Over John

Als Eclectisch coach is John niet gebonden aan één manier van coaching. Als allround coach combineert hij intuïtie en eigen ervaringen met bestaande instrumenten en methodieken.

Recent Posts

Follow Us